Ik weet het, het ziet er niet appetijtelijk uit, maar o… wat is het lekker! Vandaag deel ik met jullie het recept voor mijn lievelingsgerecht uit Tunesië: Mloukhiya
Ingrediënten
- 150 gram Mloukhia poeder (De Tunesische variant is geaakt van gedroogde bladeren)
- 3/4 glas olijfolie
- 1/4 glas zonnebloemolie
- 500 gram rundvlees
- 5 laurierblaadjes
- Theelepel harissa
- 3 teentjes look
- Zout, peper, kurkuma, tabel
Recept Molokhia
- Marineer het vlees met de harissa, de knoflook, en een royale hoeveelheid van alle kruiden. Zet het vlees in de koelkast.
- Neem een zeer grote kookpot, want we zullen veel water nodig hebben. Hoe langer het gerecht op het vuur staat, hoe beter.
- Zorg voor 3 liter heet, maar niet kokend water in een andere pan.
- Zeef het poeder en voeg het samen met de olie in de eerste grote pan. Mix het goed. En zet het op een zacht vuurtje.
- Voeg beetje bij beetje het warme water aan het mengsel toe. Roer ondertussen goed.
- Voeg de laurierblaadjes toe en laat het mengsel gedurende 4 uur op een zacht vuurtje koken.
- Voeg het vlees toe en laat het verder nog eens 4 uur koken. Je mag tussendoor extra water toevoegen. (Deze stap mag je ook de volgende dag doen.)
- Het gerecht is klaar als de olie naar boven komt en de saus voldoende, maar niet te veel is ingedikt.
- Serveer met stokbrood dat je erin kunt dippen.
Pas op, het is een machtig recept. Je kunt dit best ‘s middags eten.







Plaats een reactie