Tunesische Mloukia

Tunesische Mloukia

Ik weet het, het ziet er niet appetijtelijk uit, maar o… wat is het lekker! Vandaag deel ik met jullie het recept voor mijn lievelingsgerecht uit Tunesië: Mloukhiya

Ingrediënten

  • 150 gram Mloukhia poeder (De Tunesische variant is geaakt van gedroogde bladeren)
  • 3/4 glas olijfolie
  • 1/4 glas zonnebloemolie
  • 500 gram rundvlees
  • 5 laurierblaadjes
  • Theelepel harissa
  • 3 teentjes look
  • Zout, peper, kurkuma, tabel

Recept Molokhia

  1. Marineer het vlees met de harissa, de knoflook, en een royale hoeveelheid van alle kruiden. Zet het vlees in de koelkast.
  2. Neem een zeer grote kookpot, want we zullen veel water nodig hebben. Hoe langer het gerecht op het vuur staat, hoe beter.
  3. Zorg voor 3 liter heet, maar niet kokend water in een andere pan.
  4. Zeef het poeder en voeg het samen met de olie in de eerste grote pan. Mix het goed. En zet het op een zacht vuurtje.
  5. Voeg beetje bij beetje het warme water aan het mengsel toe. Roer ondertussen goed.
  6. Voeg de laurierblaadjes toe en laat het mengsel gedurende 4 uur op een zacht vuurtje koken.
  7. Voeg het vlees toe en laat het verder nog eens 4 uur koken. Je mag tussendoor extra water toevoegen. (Deze stap mag je ook de volgende dag doen.)
  8. Het gerecht is klaar als de olie naar boven komt en de saus voldoende, maar niet te veel is ingedikt.
  9. Serveer met stokbrood dat je erin kunt dippen.

Pas op, het is een machtig recept. Je kunt dit best ‘s middags eten.

Plaats een reactie

Wat je hier mag verwachten

pink ribbon

“Ideale Vrouw” is een eerlijke en grappige mom-blog over het moederschap, het huishouden, doelen stellen (en soms grandioos falen), én jezelf niet vergeten in de chaos. Met praktische tips, zelfspot en een warme knipoog.